Artikelindex

Vi har årligen två terminskurser för grundläggande O Shin Chuen träning, och för de medlemmar som önskar bredda och fördjupa sina kunskaper erbjuds även extra kurser, helgkurser och träningsläger.

Terminskurser

Våra terminskurser är indelade i två delar: vårtermin, januari-juni; och hösttermin, augusti-december. Under sommaren erbjuds extra träningar för våra medlemmar.

O Shin Chuen — fem formad näve, fem djurs stil

O Shin Chuen kursen är indelat i tre nivåer - grund, fortsättning och avancerad - indelat på fem grupper: nybörjarkurs & 2:a terminskurs för barn 7-12 år; nybörjarkurs för 13 år & uppåt; fortsättningskurs för barn 7-12 år; fortsättningskurs för 13 år & uppåt; och avancerad kurs.

instr course ht19 02

Träningen

Träningen omfattar en timmes instruktörsledd effektiv och intensiv träning med uppvärmning, stretching, teknikträning, teknikkombinationer, formträning med tillämpningar, stepfight- och freefightövningar, mits- och paddträning, fys- och andningsövningar.

Målsättningen med träningen är att du som utövare ska förbättra och utveckla dina förmågor som styrka, rörlighet, snabbhet, precision och uthållighet. Du bygger upp en stark grund för att bli en duktig och strategisk utövare, oavsett om du tävlar eller för självförsvar.

Shuai Jiao

Shuai Jiao, kinesisk brottning, omfattar olika grepp, kast och låstekniker. Den Shuai Jiao som vi tränar på Stockholms Wushu Akademi omfattar även låstekniker nere på mattan.

avc training ht2018 1

Freefight - tvekamp

Freefight omfattar tekniker från O Shin Chuen som slag, sparkar, svep, grepp, kast, svep och låstekniker. Målsättningen med träningen är att bli en skicklig och allsidig fighter. Grundläggande freefightträning är inkluderad i O Shin Chuen kursen, men erbjuds även som extrakurs eller helgkurs.


 2018 04 28 helgkurs duan kun swa 0058 edited 1

Helgkurser

Helgkurser arrangeras minst en gång per termin för våra medlemmar för att ge möjlighet till intensiva och fördjupade studier i kinesisk stridskonst för de som vill förkovra sig och utvecklas till en högre nivå. Helgkurserna kan omfatta olika fighttekniker, självförsvarstekniker, sveptekniker, härdnings- och bryttekniker, vapentekniker inom O Shin Chuen. Kurserna leds av chefsinstruktören Louis Linn.


 20160621 camp 3691 edited 1

Träningsläger

Så gott som varje år sedan 1977 har det arrangerats träningsläger i Sverige och sedan 1992 har Louis Linn O Shin Chuen Union och Svenska Wushu Förbundet också arrangerat träningsläger i Kina.

Träningsläger arrangeras en gång per år för våra medlemmar för att ge möjlighet till intensiva och fördjupade studier i O Shin Chuen.

Lägret är ett unikt tillfälle där vår chefsinstruktör och grundare Da Sifu Louis Linn delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter. Da Sifu Linn är en mycket kunnig och erfaren belönad hand-to-hand-combat instruktör i Special Forces, Kustjägarskolan och Insatsstyrkan. Läs gärna mer om honom på hemsidan Louis Linn O Shin Chuen Union.

IMG 2045 edited 1

Vilka kan vara med och vad gör man?

Lägerdeltagarna, från första terminare till avancerade och instruktörer, får under fem intensiva och roliga dagar träna många tekniker som annars inte erbjuds under ordinarie terminskurser. På lägret erbjuds du både grundläggande och fördjupad träning inom O Shin Chuen, Shuai Jiao, sparring, vapen, närstrid och mycket annat skoj.

Lägret ger en unik möjlighet för dig att utveckla och fördjupa dina kunskaper inom O Shin Chuen Kung Fu.

För att förstå stilen i sin helhet är deltagande i de årliga träningslägren en nödvändighet för att studera stilen på detaljnivå och förstå stilens sammanhang med Chin Na, Shuai Jiao, Bo Ji (tvekamp), vapen och breaking.

Varje dag inkluderar joggning, lättare morgongymnastik, förmiddagspass med teknik- och närstridsträning med och utan vapen, och eftermiddagspass med spiritträning som omfattar olika typer av träning: kombatträning, breaking/härdningsträning, m.m. Syftet med spiritträningen är att utforska sina förmågor och begränsingar, med målsättningen att höja prestationsförmågan. Dessutom har vi midnattsträningen som vilken natt som helst väcker dig ur din ljuvligaste sömn.

Hösttermin 2022 22 augusti - 15 december

  • öppet: måndag - torsdag: 16:20-21:00
  • tel-tid: måndag - söndag: 12:00-22:00

Hitta Oss

Jag vill bli kontaktad

Vänligen skriv ditt fullständiga namn. (enbart bokstäver + accentuerade bokstäver)

Ogiltig e-post adress.

0/800

Skriv ett meddelande. Det kan vara kort.

Top