Stockholms Wushu Akademi och O Shin Chuen

Stockholms Wushu Akademi grundades av chefsinstruktör Louis Linn som 1975 introducerade den kinesiska kampsporten Wushu, populärt kallat för Kung Fu, till Sverige i en premiäruppvisning i Eriksdalshallen, Stockholm.

Da Sifu Linn's familjestil O Shin Chuen, med rötter från det sydkinesiska Shaolintemplet, är en kung fu stil som omfattar sparkar, slag, kast, grepp, stick, lås, och sveptekniker. Inom O Shin Chuen tränar vi även olika typer av vapen, härdning- och bryttekniker.

Föreningen har instruktörsledda kung fu träningar indelat i vår- och höstterminer och håller helgkurser varje termin. Förenigens medlemmar är välkomna att delta i Louis Linn O Shin Chuen Unionens årliga träningsläger som hålls efter varje vårtermin.

klubbens entreskylt

Stockholms Wushu Akademi erbjuder O Shin Chuen Kung Fu träningar för barn 7-12 år, ungdom från 12 år och vuxna i flera nivåer från nybörjare till avancerade.

Vi har egna träningslokaler, centralt läge på Döbelnsgatan 67A med en gruppträningssal, ett gym med skivstänger och sandsäck, och separata omklädningsrum med duschar för herrar resp. damer.

Föreningen grundades 1975 av Da Sifu Louis Linn då han etablerade den kinesiska stridskonsten Wushu, även kallat för Kung Fu i Sverige och sin familjestil O Shin Chuen®, fem djurs stil. O Shin Chuen är en klassisk Kung Fu stil som kombinerar slag, sparkar, grepp, kast, ledlås och svep i en effektiv kampsport.

Läs mer: Stockholms Wushu Akademi
O Shin Chuen

O Shin Chuen®, 五形拳, på mandarin kinesiska (Ngo Hien Gun, på fukien-dialekt/fujianesiska), är en traditionell stridskonststil härstammande från Fujian provinsen i södra Kina. Stilen har sina rötter i Fujian Shaolin systemet som är baserat på studier av fem djur - drake, tiger, trana, orm och panter.

De fem djuren är representerade i O Shin Chuen i fem former. Form är sekvensiella rörelser som fungerar som stilens uppslagsverk för olika attack- och försvarsmetoder.

Stilen är vad vi kallar för en komplett tvekampsstil med ett brett register av tekniker: spark (ti), slag (da), kast (shuai), grepp (na), stick (tien), lås (kou) och svep (sao).

Träningsmetoden är utvecklad av Da Sifu Louis Linn och baserat på hans erfarenheter inom närstrid för att snabbt utveckla den tränandes fysiska och mentala förmågor till ett användbart självförsvar.

Läs mer: O Shin Chuen
junior gruppens formträning

Vi har årligen två terminskurser för grundläggande O Shin Chuen träning, och för de medlemmar som önskar bredda och fördjupa sina kunskaper erbjuds även extra kurser, helgkurser och träningsläger.

Läs mer: Våra Aktiviteter
Instruktörsträning

För att bli en instruktör krävs att vissa kriterium uppfylls vilka bestäms av disciplin kommittén i Louis Linn O Shin Chuen Union. Instruktörerna tilldelas en intruktörstitel enligt deras erfarenhet och grad. Varje termin genomgår de en instruktörsutbildning för att hela tiden se till att de håller en hög standard.

Vår grundare och chefsinstruktör Louis Linn introducerade den kinesiska kampsporten till Sverige 1975. Den första uppvisningen gjorde i Eriksdalshallen på en karate gala september 1975. Han undervisar idag våra instruktörer och avancerade medlemmar, och leder våra helgkurser, seminarium och träningsläger.

Läs mer: Våra Instruktörer

Håll dig uppdaterad

Skriv upp dig till vår utskickslista

 
*e-post adressen är nödvändig
Template Settings

Color

For each color, the params below will give default values
Blue Red Oranges Green Purple Pink

Body

Background Color
Text Color

Header

Background Color

Footer

Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction